Activiteiten

De kinderen op ons kinderdagverblijf stimuleren we op diverse manieren in hun ontwikkeling. Een korte opsomming van onze activiteiten:

  • Vrij spelen in de huiskamer van het kinderdagverblijf. Altijd goed als het buiten slecht weer is. Er is speelgoed voor elke leeftijd.
  • Lekker bewegen met sport en spel. In de naastgelegen sportschool kunnen de kinderen onder deskundige begeleiding met sport en spel aan de gang in een gymzaal.
  • De buitenspeelplaats bij het kinderdagverblijf met veilige speeltoestellen en ruimte om te ravotten.
  • De vlakbij gelegen vlindertuin om de natuur te ontdekken. De kinderen gaan daar heen onder begeleiding van een leidster.
  • Eropuit met de fiets. Indien er 1 of 2 kindjes zijn, kan de leidster erop uit gaan met de fiets die voorzien is van goedgekeurde kinderkinderzitjes. Ouders of verzorgers moet wel eerst tekenen voor toestemming.

We doen ook veel aan vieringen. Als ouder bent u van harte welkom om de viering van de verjaardag van uw kind bij te wonen. Geeft u vooral een gezonde traktatie mee om uit te delen. Voor ideetjes en tips kunt u ons altijd raadplegen. Verder geven wij een feestelijk tintje aan oud&nieuw, Pasen, Pinksteren, Koningsdag, Moederdag, Vaderdag, sinterklaas en de kerstdagen. Ook staan wij stil bij de verschillende jaargetijden en volgen wij het programma Uk & Puk

Toestemming voor activiteiten

KDV Kolkkidz is zorgvuldig met afspraken over de activiteiten waaraan uw kind deelneemt. Voor een aantal activiteiten is het verplicht dat u een toestemmingsformulier – op het kinderdagverblijf beschikbaar – invult. Tijdens uitstapjes houden wij ons aan de kind/leidster ratio. Altijd heeft een van de leidsters een mobiele telefoon met contactgegevens mee. De kinderen worden niet vervoerd in auto’s. Wanneer er een groter uitstapje plaatsvindt waarbij dit wel het geval is, zullen ouders extra moeten tekenen voor toestemming.

Als de huiskamer van het kinderdagverblijf leeg achterblijft vanwege een uitstapje melden we dit bij de balie van de naastgelegen sportschool. Ook de terugkomst melden we daar. De deur van het kinderdagverblijf gaat op slot tijdens afwezigheid. De uitstapjes vinden altijd plaats tussen 10.00 en 12.00 uur en/of tussen 15.00 en 17.00 uur.